Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Надзвичайні події

Міністр оборони назвав попередні причини падіння літака на Харківщині

Міністр оборони України назвав попередні причини падіння літака Повітряних Сил ЗС України АН-26Ш, - інформує прес-служба МОУ.
Фото ДСНС

ʺПопередній аналіз свідчить, про те, що скоріш за все літак зачепився крилом за землюʺ. Про це сьогодні, 26 вересня, повідомив Міністр оборони України Андрій Таран під час спілкування з журналістами на місці катастрофи літака АН-24Ш.

ʺУсе йшло за планом, літак виконував тренувальні польоти для навчання курсантів. За штурвалом перебував пілот — інструктор, курсанти по черзі сідали у праве крісло поруч з ним для отримання навичок пілотування та керування літакомʺ, — повідомив Андрій Таран.

За словами Міністра, попередній аналіз дає підстави вважати, що скоріш за все літак зачепився крилом за землю.

ʺБортовий самописець зараз знаходиться в літаку, після аналізу інформації, яка там записана, можна буде робити висновкиʺ, — повідомив він.

Керівник оборонного відомства зазначив, що за попередньою оцінкою фахівців з льотної безпеки, сталась відмова одного з датчиків у лівому двигуні повітряного судна. Тобто, відмовив не сам двигун, а один з його датчиків. Міністр додав також, що двигун літака мав у запасі більше п’яти тисяч льотних годин до чергового ремонту.

За словами Андрія Тарана, літак 1977 року виробництва, тобто йому 43 роки. Але машина могла здійснювати польоти ще три роки без поновлення ресурсу. Йдеться і про двигуни, і про сам борт. Він також підкреслив, що упродовж вчорашнього дня літак здійснив шість злетів та п’ять посадок, і мав ще працювати до 23:00.Тобто, усе йшло за планом.

ʺБезумовно, сталася жахлива трагедія, причини будемо з’ясовувати. Остаточні висновки буде зроблено після розшифрування бортових самописцівʺ, — підсумував Міністр оборони України Андрій Таран.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, 25 вересня у Харківській області при заході на посадку в аеропорту міста Чугуєва розбився літак Ан-26 Повітряних сил Збройних сил України. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ