Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Військовому ліцеї у місті Червоноград триває вступна кампанія

У Військовому ліцеї Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у місті Червоноград триває вступна кампанія.

Фото Військового ліцею НАСВ

Перший навчальний рік у Військовому ліцеї Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у Червонограді стартував 1 вересня 2023 року. Цьогоріч навчальний заклад вдруге проводить вступну кампанію для набору учнів у 10-ий клас та планує стати освітньою установою для ще 200 ліцеїстів. 

Заступник начальника ліцею з морально-психологічного забезпечення - начальник групи морально-психологічного забезпечення, підполковник Максим Кутовой розповів Гал-інфо детальніше про підсумки першого навчального року у Військовому ліцеї, особливості освітньої програми та цьогорічну вступну кампанію. 

“Як і для будь-якого нового навчального закладу, перший рік був і цікавим, і складним, але, попри все, результативним. Наші ліцеїсти неодноразово брали участь у різних олімпіадах, конкурсах, де займали призові місця. Троє наших вихованців стали переможцями ХХІV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. Один із них також отримав стипендію Президента України, а це неабияке досягнення для навчального закладу з історією в один рік”, - розповів Гал-інфо Максим Кутовой. 

Фото Військового ліцею НАСВ

Військовий ліцей НАСВ є державним закладом спеціалізованої освіти III ступеня військового профілю і забезпечує військово-професійну спрямованість навчання, проведення поглибленої та посиленої фізичної підготовки, виховання у юнаків та дівчат готовності до військової служби, здобуття ліцеїстами повної загальної середньої освіти. Навчаються у військовому ліцеї у Червонограді учні 10-11 класів. Тривалість навчання, відповідно, 2 роки.

Особливостями освітньої програми, як зазначив Максим Кутовой, є наявність профільного предмету “Захист України” (5 годин в тиждень) та поглиблене вивчення англійської мови (6 годин в тиждень). 

“Програма “Захисту України” є наближеною до програми базової загальновійськової підготовки в навчальних центрах Збройних Сил України. Вона передбачає більш розгорнуті теми військового характеру, а саме тактичної та вогневої підготовки. Спершу ліцеїсти вивчають теорію, а згодом офіцери-вихователі відпрацьовують із ними практичну складову на пересічній місцевості та смугах перешкод. Діти захоплені предметом “Захист України”, адже деяку тематику вони відпрацьовують на базі Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного та її навчальних центрах, де вони мають змогу не тільки побачити, як проходять підготовку курсанти академії і військовослужбовці в навчальних центрах, але й самі безпосередньо беруть участь в цьому процесі”, - додав заступник начальника Ліцею. 

Фото Військового ліцею НАСВ

Навчаються у Військовому ліцеї як хлопці, так і дівчата. Окрім цього, у закладі здобувають освіту не лише мешканці Червонограду або в цілому Львівської області, але й представники інших областей України. 

“Аналізуючи перший рік діяльності Ліцею, можемо стверджувати, що у нас навчалися представники усіх областей України, за винятком чотирьох – Луганської, Чернівецької, Чернігівської та Закарпатської. Проте аналізуючи вже другий набір вступників, цьогорічний, то робимо висновок, що наразі 80% абітурієнтів є з Львівської області, а половина з них – це діти з Червоноградської міської територіальної громади”, - розповів Максим Кутовой  

Заступник начальника Ліцею зазначив, що освітня установа є закладом Міністерства оборони України, а тому діти, які у ній навчаються, отримують повне державне забезпечення: житло, харчування та медичне забезпечення. 

Вступ до Військового ліцеї здійснюється на конкурсній основі за результатами вступних випробувань. Аби навчатись у ліцеї учні повинні мати базову середню освіту та відповідний рівень фізичної підготовки, який перевіряють за допомогою нормативів. Також вступник повинен скласти вступні випробування з математики, української та іноземної мов, а також пройти медичний та професійний психологічний відбір. Усі випробування проводять спеціальні комісії безпосередньо у Ліцеї.

Право на вступ до ліцею мають громадяни України незалежно від місця їх проживання, які:

  • мають 15 років у рік зарахування для здобуття профільної середньої освіти;
  • у рік вступу здобули базову середню освіту;
  • придатні за станом здоров’я навчатися у Ліцеї;
  • по його закінченні зобов’язуються продовжити навчання у вищих військових навчальних закладах Міністерства оборони України та військових навчальних підрозділах вищих навчальних закладів України.

Фото Військового ліцею НАСВ

Нагадаємо, що перший етап вступної кампанії до Військового ліцею НАСВ тривав з 1 по 15 червня. 15 липня пресслужба навчального закладу повідомила, що триває набір учнів у 10-й та 11-й клас, а вже з 5 по 7 серпня у Ліцеї проводитиметься додатковий етап вступних випробувань, у якому зможуть взяти участь школярі, яким не вдалось це зробити раніше через поважні причини.

Документи до приймальної комісії подаються особисто одним з батьків або особами, що їх замінюють або поштою. Телефон приймальної комісії: 097 018 20 51.

Ознайомитись із переліком необхідних документів можна за посиланням на офіційній сторінці Ліцею. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ