Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Здоров'я

У Володимирі-Волинському пів мільйона спрямують на доплату медикам “вторинки”

Фото Володимир-Волинська міська рада
Фото Володимир-Волинська міська рада
Фото Володимир-Волинська міська рада
Фото Володимир-Волинська міська рада
1/2
2 вересня у Володимир-Волинській міській раді відбулася щотижнева оперативна нарада міського голови Петра Саганюка. Про це повідомили Гал-інфо у прес-службі Володимир-Волинської міської ради.

Основне питання – спрямування коштів на доплату до заробітних плат медичних працівників “вторинки”. 

На сьогодні зарплата профільного фахівця вторинної ланки становить близько 4,5 – 5 тисяч гривень. Міська рада неодноразово зверталася у центральні органи влади, аби на державному рівні прийняли відповідні зміни і належним чином профінансували медицину, однак дотепер місто шукає можливості спрямувати додаткові фінансові ресурси на доплату медикам з власного бюджету.

Так, питання преміювання медпрацівників обговорили під час оперативної наради. Міський голова Петро Саганюк зазначив, що у Володимирі-Волинському спрямують додаткових 558 тисяч гривень на доплату до зарплат лікарям “вторинки”. Ці кошти – це економія витрат на оплату енергоносіїв територіального медичного об’єднання, які повертаються в міський бюджет. Розуміючи важливість праці лікарів у складних умовах та необхідність їх підтримки, згадану суму перерахують медичним працівникам в якості премій.

Також під час наради очільник міста поставив акцент на питанні дотримання карантинних вимог учнями місцевих шкіл, так як розпочався новий навчальний рік. Він наголосив, що рекомендації лікарів безпосередньо впливають на рівень поширення небезпечної коронавірусної хвороби, тому варто дотримуватися простих правил: носити маски в громадських місцях, тримати соціальну дистанцію та користуватись антисептиками.

Петро Саганюк звернув увагу на недотримання протиепідемічних вимог у громадському транспорті, адже через місто продовжують їздити переповнені маршрутки, не усі водії використовують засоби захисту.

Начальник управління освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Вячеслав Петрук зауважив, що у Володимирі-Волинському стартував повноцінний освітній процес з дотриманням усіх карантинних вимог. Дезінфекторами, безконтактними термометрами, а також масками школи забезпечені – на ці потреби із міського бюджету виділили 791 тисячу гривень. 

Генеральний директор КП “Володимир-Волинський центр первинної медичної допомоги” Катерина Чубок поінформувала про епідемічну ситуацію в місті. Коронавірус виявлено у 88 осіб, з яких 57 – це жителі міста. 8 захворілих лікуються стаціонарно, решта – амбулаторно. 286 мешканців міста і району перебувають вдома на самоізоляції. 

Заступник начальника – начальник бюджетного відділу Ірина Томашук повідомила, що планове призначення бюджету міста за серпень перевиконано на пів мільйона гривень. Оскільки з першого вересня збільшився розмір “мінімалки”, на зарплати працівникам бюджетних установ необхідно додатково виділити близько 2,5 мільйона гривень.Працівникам загальносвітніх закладів надійде 1 мільйон 100 тисяч гривень освітньої субвенції, решту зарплат бюджетників фінансуватимуть з місцевої казни.

Окремо міський голова зупинився на питаннях ліквідації поривів та ремонтів мереж, прибиранні міста. Зокрема, наголосив на упорядкуванні території біля досі незаселеного житлового будинку для військових на вулиці Академіка Глушкова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ