Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Володимирі-Волинському урочисто зустріли солдатів 14 ОМБР

Військові вчетверте повернулись на ротацію в пункт постійної дислокації – у місто Володимир-Волинський. Про це повідомили 14 липня Гал-інфо у пресслужбі Волинської обласної ради.
Фото Волинська обласна рада

Урочисті заходи відбулися 14 липня на площі Героїв у місті Володимир-Волинський. Із поверненням додому військовослужбовців вітали голова обласної ради Григорій Недопад спільно з депутатами, голова ОДА Юрій Погуляйко, керівництво міста та району.

Як відомо, історія створення 14 окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого почалася 10 грудня 2014 року, коли згідно спільної директиви Міністерства Оборони України та Генерального Штабу Збройних Сил України була сформована бригада.

За час проведення АТО/ООС волинські бійці взяли участь у майже всіх військових операціях, які проводилися в зоні бойових дій. Вчетверте за шість років особовий склад 14 ОМБР, успішно виконавши бойові завдання в районі проведення ООС, повернувся в пункт постійної дислокації – у місто Володимир-Волинський.

Найперше, гості поклали квіти до Обеліску Слави і Дошки пам’яті військовослужбовців, що загинули на сході України, та вшанували хвилиною мовчання загиблих Героїв.

Як зазначив т.в.о командувача військ оперативного командування "Захід" генерал-майор Олег Мікац, військовослужбовці 14 ОМБР під час проведення операцій демонстрували високу майстерність, відповідальність і витримку. Свідченням цього є численні заохочення від керівництва держави, Міністерства оборони, Генерального штабу.

"За крайню ротацію під час виконання бойового завдання бригада втратила 2 воїнів, - наголосив Олег Мікац. – Дякую вам за службу, відвагу та відданість. Дякую родинам військовослужбовців за підтримку, терпіння та вміння чекати в ці нелегкі часи. Армія, яка має підтримку свого народу, незламна".

Голова обласної ради Григорій Недопад подякував військовослужбовцям за службу та за те, що вони боронять Україну.

"Ми пам’ятаємо в яких умовах створювали волинську бригаду і бачимо якою потужною вона стала зараз. Ці хлопці боронять нас і тримають мирне небо над нашими головами. Вони гордість Волині і України", - зазначив очільник Волиньради.

Крім того, Григорій Недопад вручив Почесні грамоти обласної ради та цінні подарунки наступним військовослужбовцям:

старшому сержанту Палію Миколі Олександровичу;

прапорщику Вілентко Віктору Анатолійовичу;

солдату Дубіневичу Роману Сергійовичу;

солдату Солом‛янюку Івану Володимировичу;

старшині Матвійчуку Роману Володимировичу;

старшому солдату Оначенко Олегу Володимировичу;

старшому прапорщику Семенюку Андрію Миколайовичу;

солдату Власюку Назару Степановичу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ