Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Волинській області говорили про цифровізацію закладів вищої освіти

Фото Волинська ОДА
Фото Волинська ОДА
Фото Волинська ОДА
Фото Волинська ОДА
1/2
На Волині говорили про цифровізацію закладів вищої освіти. Про це повідомили Гал-інфо у пресслужбі Волинської ОДА.

Зокрема заступниці голови облдержадміністрації Вікторія Левчук та Людмила Тимощук 20 липня 2021 року зустрілися в режимі ZOOM-конференції із заступником Міністра освіти і науки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Артуром Селецьким.

До заходу також долучилися представники вищих навчальних закладів Волинської області.

У рамках наради Артур Селецький розповів про плани та завдання, які будуть здійснюватися для закладів освіти у сфері цифровізації, а також наголосив, щоб кожен висловив свої думки та ідеї, аби разом рухатися вперед.

Відтак, передбачається єдина освітня екосистема, яка буде містити інформацію про усі навчальні заклади, їхніх працівників та  здобувачів освіти – від дошкільних установ до ВНЗ.

Окрім того, у 2021 році планується:

– полегшити умови співпраці університетів та ІТ компаній у рамках реалізації дуальної освіти;

 – вступ через портал Дія (розширення можливостей подачі документів);

– моніторинг працевлаштування випускників;

– вступ іноземних студентів;

– внесення змін в ІТ освіту.

Щодо вступу іноземних студентів, то у тестовому середовищі наразі створено кабінет іноземного вступника. Там реалізована можливість подавати заявку та отримувати запрошення на навчання безпосередньо до закладу освіти. Також розміщена інформація про заклад освіти, контакти, вартість навчання та можливість перевірки запрошення на навчання студентом.

"Ми виcловлюємо свою позицію та бажання бути пілотними у всіх освітніх проєктах щодо цифровізації, адже у нас дуже активні навчальні заклади і усі ми прагнемо розвиватися, бути сучасними. Ми розуміємо, що саме молодь наше майбутнє. І від того, який буде рівень та якість їхніх знань залежить, як буде розвиватися держава та формуватися громадянське суспільство, – зазначила Вікторія Левчук. – Тому Волинь готова підтримувати всі ініціативи. Наразі напрацьовуватимемо питання цифровізації та кібербезпеки у вищих навчальних закладів".   

Отож учасники зустрічі поставили запитання, які їх цікавили, заступнику Міністра та запросили за можливості особисто відвідати вищі навчальні заклади Волині.

Окрім того, заступниця голови ОДА з питань з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Вікторія Левчук висловила пропозицію щодо можливості реалізувати центр підтримки молодіжного підприємництва Дія.Бізнес на базі одного з вишів Луцька.

"Центр підтримки підприємців Дія.Бізнес – це платформа, метою якої є збільшення рівня обізнаності студентів щодо того, як розпочати власну справу, збільшення кількості нових підприємців, допомога студентам зростати та розвиватись завдяки воркшопам, майстер-класам, бізнес-конференціям та освітнім заходам, які допоможуть їм стати підприємцями", – розповіла Вікторія Левчук.

Так, представники Волинського національного університету імені Лесі Українки та Луцького національного технічного університету до 5 серпня цього року мають надати відповідь, щодо того, чи буде така можливість реалізувати даний проєкт на базі їхніх навчальних закладів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ