Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У волинської журналістки через суд вимагають 750 тис грн

Метельська вважає позов тиском на неї як на журналістку і відстоюватиме своє право в суді
фото з сайту Вечірній Київ

Головна редакторка інтернет-видання “Волинь Online” Мар'яна Метельська повідомила, що група компаній “Техноторг” подала судовий позов проти неї через її розслідування про діяльність підприємств.

Про це повідомляє ІМІ.

За словами журналістки, 11 липня на сайті видання вийшло її розслідування “Можна купити російські запчастини “на залишках”: поблизу Луцька працює фірма, власники якої мають зв’язок з агресором”. У розслідуванні йшлося про співпрацю “Техноторгу” з Росією та Білоруссю.

Як розповіла Метельська, позиваються проти неї п’ять підприємств “Техноторгу”. Вони подали позов про визнання інформації недостовірною і такою, що принижує ділову репутацію. Позивачі вимагають спростувати інформацію та стягнути з Метельської 750 тис. грн компенсації моральної шкоди.

“Дані про компанії “Техноторгу” (їх декілька десятків), які зареєстровані в Миколаєві, я брала із судових реєстрів та в наших партнерів YouControl, які завжди мають досьє на кожну компанію України. Ці дані не вигадані, ніяких додуманих фактів у статті не було”, – написала у фейсбуці журналістка.

Метельська вважає позов тиском на неї як на журналістку і відстоюватиме своє право в суді.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ