Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У волинському університеті відкрили «лабораторію кіберпанку»

На факультеті інформаційних технологій і математики Волинського національного університету імені Лесі Українки офіційно відкрили лабораторію інформаційних технологій, яку співзасновник Луцького ІТ-кластеру Віктор Левандовський назвав лабораторією «кіберпанку».

Про це повідомив власкор Гал-інфо.

Як інформує Владислав Першута із ВНУ, авдиторія № 521 навчально-лабораторного корпусу університету повинна стати своєрідним «інноваційним рушієм» у студентському навчанні та розвитку закладу загалом. В авдиторії-лабораторії, яку облаштувала InternetDevels, є 12 комфортабельних робочих місць із сучасною технікою та потрібною комплектацією до неї, встановлені спеціальні столи з механізмом для підйому стільниць, аби студенти могли регулювати зручну для себе висоту, а комп’ютери забезпечені операційною системою Linux і програмним забезпеченням для роботи з Drupal.

За словами ректора вишу Анатолія Цьося, цей проєкт вдалося реалізувати завдяки дуальній формі здобуття освіти, яку університет запровадив спільно з ІТ-компанією InternetDevels приблизно два роки тому.

Співзасновник Луцького ІТ-кластеру Віктор Левандовський на своїй сторінці у фейсбуці назвав відкриту лабораторію «кіберпанковою».

«Наш меседж у простір: в університетах росте наше щастя. Все інше – сіра суєта», - зауважив він.

Левандовський додав, що під час відкриття лабораторії розіграли 5 ліцензій гри Cyberpunk 2077

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ