Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У ВООЗ заявили про настання третьої хвилі коронавірусу

Директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Адханом Гебреєсус заявив, що світ сьогодні перебуває на ранній стадії третьої хвилі коронавірусу на тлі розповсюдження більш заразного штаму "Дельта", який вже поширився на 111 країн.
Гендиректор ВООЗ Тедрос Аданом Гебрейсус

Про це він сказав на засіданні комітету з надзвичайних ситуацій ММСП щодо COVID-19 напередодні.

"У міру того, як почало впливати нарощування вакцинації в Європі і Північній Америці, ми спостерігали стійке зниження кількості випадків захворювання і смертності. На жаль, зараз ці тенденції змінилися, і зараз ми перебуваємо на ранній стадії третьої хвилі", - зазначив голова ВООЗ.

Минулий тиждень, зі слів Гебреєсуса, став четвертим поспіль зі зростанням кількості випадків COVID-19 в усьому світі, "причому зростання відзначається в усіх, окрім одного, з шести регіонів ВООЗ". І після 10 тижнів спаду кількість смертей знову зростає, додав він.

"Варіант "Дельта" зараз розповсюдився на понад 111 країн, і ми очікуємо, що невдовзі він стане домінантним штамом COVID-19, що циркулює в усьому світі, якщо це ще не так. Варіант "Дельта" є одним із основних чинників нинішнього зростання передачі (вірусу - ред.)", - сказав голова ВООЗ.

Причини, з його слів, - підвищення соціальної мобільності, а також "непослідовне використання" заходів охорони громадського здоров'я і соціальних заходів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ