Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У ВР зареєстрували постанову про скасування "карантину вихідного дня"

У Верховній Раді України зареєстрували проект постанови щодо скасування "карантину вихідного дня".

Про це повідомляє УНН із посиланням на сайт Верховної Ради.

Так, 16 листопада у ВР зареєстрували проект постанови №4381 про рішення Кабінету Міністрів України від 11 листопада 2020 року № 1100 щодо посилення протиепідемічних заходів. Ініціаторами постанови є представники всіх політичних фракцій у ВР: "Слуга народу", "Голос", "Європейська Солідарність", ВО "Батьківщина", "ОПЗЖ".

У тексті постанови пропонується рекомендувати Кабінету Міністрів України протягом трьох календарних днів з дня набрання чинності цією Постановою переглянути обмежувальні заходи, встановлені Постановою Кабінету Міністрів України "Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" від 22 липня 2020 року №641 із наступними змінами, з метою пом'якшення обмежень із заборони у вихідні дні стосовно:

▪️ приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо);
▪️ приймання відвідувачів у торговельно-розважальних центрах;
▪️ приймання відвідувачів в інших закладах розважальної діяльності;
▪️ приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення;
▪️ діяльності закладів культури і проведення культурних масових заходів;
▪️ приймання відвідувачів спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів.

Як писало Гал-інфо, 11 листопада, Кабінет міністрів України підтримав запровадження "карантину вихідного дня" - з 14 до 30 листопада 2020 року. Вранці того ж дні у Львові на акцію протесту зібрались підприємці, які не підтримували запровадження карантину. Міський голова Львова Андрій Садовий долучився до акції. Він наголосив, що у Львові таке рішення уряду підтримувати не будуть.

Своєю чергою, Денис Шмигаль зазначив, що за рішенням Уряду протягом вихідних заклади, визначені в переліку, підлягають закриттю або не повинні приймати відвідувачів. А також наголосив, що міські голови не мають повноважень робити винятки для об’єктів, що внесені до переліку постанови.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ