Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У ВРУ закликали МВС та ДБР відкрити справу проти Фокіна

Представники парламентської фракції "Європейська Солідарність" ініціюють звернення до СБУ і ДБР з вимогою відкрити кримінальне провадження щодо першого заступника голови української делегації в Тристоронній контактній групі з врегулювання на Донбасі Вітольда Фокіна.

Про це у Facebook повідомила співголова фракції "Європейська Солідарність" Ірина Геращенко, передає LB.ua.

Депутати вимагають оголосити Фокіну підозру у державній зраді ( ст.110-111 КК України).

На думку Геращенко, Фокін "відверто працює на країну-агресора, а не на мирне врегулювання".

"З подивом читаю заяви "слуг", що, мовляв, бздури Фокіна – це його особисті бздури, а не офіційна позиція влади. Це неправда. В ТКГ немає особистих бздур, переговорники перед кожним засіданням ТКГ отримують директиви. Під підпис. Від МЗС. Принаймні, так було в попередні роки, коли в переговорну групу входили не клоуни. А МЗС супроводжувала процес, в не грала в страуса", – повідомила Ірина Геращенко.

Вона звернула увагу на відсутність МЗС та президента Зеленського на заяви Фокіна. Коментуючи критику Фокіна з боку голови МЗС Арсена Авакова, вона зазначила, що “заяви у фб – це доля опозиції”.

"Силові і спеціальні структури, якщо вони ще існують в країні, мають негайно порушити кримінальну справу за статтею 111 КК. Це державна зрада. Плювати на могили тисяч наших загиблих від рук російських окупантів воїнів – це зрада", – зазначила Геращенко.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо раніше, Фокін сказав, що не визнає факту війни між Україною і Росією.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ