Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Винниках триває заміна аварійної ділянки магістрального водогону

Фото Львівводоканал
Фото Львівводоканал
Фото Львівводоканал
Фото Львівводоканал
Фото Львівводоканал
Фото Львівводоканал
1/3
У місті Винники тривають ремонтні роботи із заміни аварійної ділянки магістрального водогону. Про це повідомили 2 червня у пресслужбі Львівводоканалу.

"Львівводоканал" проводить заміну ділянки магістрального водогону "Винники-Довга" діаметром 820 мм, по якому подається вода з Плугівського водозабору до споживачів Личаківського району міста Львова та мешканцям м.Винники.

На сьогодні уже прокладено 169 погонних метрів трубопроводу із запланованих 208 метрів. Попереду підготовчі роботи до переключень водогону, які відбуватимуться наступного тижня. Вартість заміни вказаної ділянки сягає 3 млн грн.

Нагадаємо, що сумарна довжина усіх трубопроводів, які доправляють воду до помешкань львів’ян — 2 270 кілометрів. Це довше, ніж по прямій від Львова до столиці Великої Британії. А довжина магістральних труб-"велетнів" діаметром від 500 до 1400 мм сягає 660 км. Вони прокладені задовго до Незалежності України і потребують масштабного оновлення.

Зокрема близько 58 км магістральних мереж є гостроаварійними, протікають, періодично погіршують якість води шляхом потрапляння заліза із кородованих стінок труб.

Для розв'язання вказаної проблеми "Львівводоканал" разом з Львівською міською радою працює над програмою інвестицій у масштабну заміну та відновлення водогонів.

Фото Ярослав Тимчишин

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ