Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У ЄС посилили заходи проти фінансування тероризму

Рада ЄС схвалила в понеділок, 14 травня, директиву про посилення правил щодо запобігання відмивання грошей та фінансування тероризму, які передбачають підвищення прозорості даних про власників трастів та бенефіціарів компаній, - 112.ua.

"Ці нові правила необхідні для підвищення безпеки в Європі шляхом позбавлення терористів доступних їм засобів. Вони дозволять нам зруйнувати злочинні мережі без шкоди для основних прав і економічних свобод", - зазначив міністр фінансів Болгарії Владислав Горанов.

Ключові зміни включають розширення доступу до інформації про бенефіціарів, підвищення прозорості володіння компаніями і трастами, усунення ризиків, пов'язаних з передплаченими картами і електронними валютами, підвищення рівня співпраці між підрозділами фінансової розвідки, а також поліпшення контролю операцій за участю третіх країн з високим рівнем ризику.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп заявив про те, що необхідно вжити більш жорстких заходів у боротьбі з тероризмом після того, як був здійснений теракт на півдні Франції.

112.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ