Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Єврокомісії анонсували переговори щодо транзиту газу через Україну

Тристоронні переговори про транзит російського газу по території України з 2020 року в форматі Європейська комісія - Україна - Росія пройдуть у вересні 2019 року. Про це заявив заступник голови Єврокомісії у справах Енергоспівтовариства Марош Шефчович.

Виступаючи перед депутатами Європейського парламенту в Страсбурзі, віце-президент Єврокомісії заявив, що переговори пройдуть під його головуванням.

"Тристоронні переговори про транзит російського газу по території України під моїм головуванням поновляться вже у вересні", - сказав він.

Нагадаємо, перший заступник глави апарату російського уряду Сергій Приходько заявив, що Росія готова зберегти транзит газу через Україну, проте "на економічно рентабельних умовах". Крім того, за його словами, це можливо в разі справедливого врегулювання суперечок між "Газпромом" і "Нафтогазом".

У той же час, Національний банк України оцінює як помірний ризик зупинки транзиту газу через Україну з 1 січня 2020 року. Експерти вважають, що РФ доведеться домовлятися з Україною про нову угоду з транспортування природного газу в Європу.

РБК-Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ