Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медцентрі запрацювали нові кабінети хірургії

Після тривалої реконструкції в комунальному підприємстві Львівської обласної ради "Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр" запрацювали оновлені кабінети для амбулаторного прийому діток, що потребують хірургічного огляд.
фото - пресслужба ЛОР

Про це інформує пресслужба ЛОР.

Проєкт реалізували в межах Комплексної програми регіонального розвитку Львівщини (конкурс проєктів місцевих ініціатив).

Тепер тут одночасно можуть надавати консультацію три-чотири хірурги та здійснювати маніпуляцію двом пацієнтам одночасно в обох маніпуляційних. 

«Ми раді, що здійснилась мрія всіх наших хірургів, які приймають амбулаторних хворих. Дотепер був дискомфорт і в пацієнтів, і в медиків, адже ремонт тут не проводили з моменту будівництва Центру. Тому ми раді, що знайшли можливість завдяки об’єднаним зусиллям зробити капітальний ремонт», - розповів завідувач відділення хірургії Богдан Романишин.

Вартість проєкту становить майже 500 тис. грн. Його вдалося реалізувати завдяки співфінансуванню коштами з обласного бюджету та Благодійного фонду «Крила надії». Комп’ютери придбала українська IT-компанія «ELEKS», а ще 3d проєкт розробила Ярина Гук з власної благодійної ініціативи. Відтак спільними зусиллями пацієнти та спеціалісти матимуть сучасні, якісні та безпечні умови для прийому. 

«БФ «Крила надії» роками опікується Західноукраїнським спеціалізованим дитячим медичним центром і ми розуміємо та пропагуємо, що якісна медицина можлива і доступна в Україні, зокрема у Львові. Тому ми всіляко підтримуємо та долучаємося до ініціатив, які приносять користь тисячам нашим маленьким пацієнтам. 

В оновлених кабінетах амбулаторну допомогу будуть отримувати діти та підлітки віком від 0 до 18 років із онко-гематологічною патологією, рідкісними (орфанними) захворюваннями, вродженими і набутими вадами розвитку. Тут відбуватимуться маніпуляції, які не потребують стаціонарного перебування і в такий спосіб нам вдалося розділити дітей, які лікуються в стаціонарі та тих, що прийшли на короткотривалий огляд чи маніпуляцію. 

Усього таких маніпуляцій – понад 8000 щороку і вони є обов’язково важливими етапами в лікування та наданні медичної допомоги, а в часи складної епідеміологічної ситуації – це надзвичайно важливо», - зауважила, директорка БФ «Крила надії» Наталя Ліпська.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ