Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Запоріжжі штурмують ОДА. Є поранені

У Запоріжжі активісти Євромайдану збираються під облдержадміністрацією, наразі на площі під будівлею – близько 6 тис. активістів. Про це на своїй сторінці Facebook повідомив очевидець, журналіст Юрій Гудименко.

За його даними, міліції під ОДА – близько 500 осіб.

"Будівля оточена міліцією зі щитами, у повному обмундируванні. Напруга дика", - зазначив Гудименко.

Коли люди підходять ближче до оточення, силовики піднімають щити, тримають напоготові кийки та газові балончики. На стоянці ОДА чергує пожежна бригада і коштує автозак.

Будівля оточена міліцією зі щитами, у повному обмундируванні. Напруга дика. Фото Юрія Гудименка
"Будівля оточена міліцією зі щитами, у повному обмундируванні. Напруга дика". Фото Юрія Гудименка
Фото 061.ua
Фото 061.ua

"Тітушки – близько 200 - повільно але впевнено розходяться, їм тут нічого не світить, окрім шкоди для здоров'я", - зазначив він.

Також на площі під ОДА присутні близько сотні робітників, яких влада "зігнала у добровільно-примусовому порядку захищати "оплот" (ОДА) выд штурму".

Навпроти з георгіївськими прапорами стоять кількадесят антимайданівців.

Між тітушкамі і майданівців ледь не сталося зіткнення, ситуацію розрядили міліціонери. Після цього між активістами і прорегіональними силами вклинилися "Ультрас", готові в разі провокацій організувати захист Майдану.

Організатори мітингу заявляють, що під ОДА залишаються до ранку.

"Якщо Олександр Пеклушенко (губернатор) не зніме з себе повноваження - ми всі разом підемо до нього "на прийом", - заявили активісти.

Група переговірників пішла до Пеклушенка з вимогами, щоб він зняв з себе повноваження і порвав партквиток.

У будівлю не впустили багатьох журналістів, пройти вдалося в основному провладним ЗМІ.

У свою чергу сам Пеклушенко прокоментував вимоги мітингувальників так: "Тільки боягузи і зрадники здатні на це в такий час".

Також Пеклушенко заявив мітингувальникам, що він з Партією регіонів "жив і готовий з нею померти". І йти у відставку і виходити з Партії регіонів він не має наміру. 

У будівлі ОДА та поруч - масове скупчення "тітушек", а командує ними, нібито, один із заступників губернатора.

Фото 061.ua
Фото 061.ua
 
 

Станом на 14:00 активісти Майдану почали штурм Запорізької ОДА. На площі під ОДА - близько 10 тисяч людей. Атакуючі закидають міліцію камінням, а силовики застосовують світло-шумові й газові гранати.

Фото 061.ua
Фото 061.ua

Станом на 14:30 площа перед ОДА вщент заповнена людьми. На сходах біля входу -  представники УДАРу, ативісти, міліція.  Люди скандують "Банду геть!" та "Вставай, Запоріжжя!", "Україна! Україна!". Наразі натовп співає гімн України.

Скрін-шот з прямої трансляції
Скрін-шот з прямої трансляції
 

Як повідомляє Гудименко, під час штурму поранено мінімум п'ять осіб. Гранати.

"Я допомагав відносити в швидку двох. Люди збираються для другого штурму. Тітушків запускають у будинок із заднього входу. Від наших питань відмовчуються. Тітушкі, які стояли через дорогу, моментально згорнули прапори і розсмокталися. Частина з них, дорослі і п'яні, з георгіївськими стрічками з міліцією на задньому вході в ОДА", - зазначив активіст.

Скрін-шот трансляції
Скрін-шот трансляції

Українська правда 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ