Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Запоріжжі спалах сальмонельозу: потерпілі харчувалися в одному буфеті

Як інформує 22 травня прес-служба Центру громадського здоров’я, у Запоріжжі до місцевої лікарні госпіталізовано 12 людей із діагнозом “сальмонельоз”.
Інфографіка ЦГЗ

Причини спалаху встановлюються — проводиться дослідження харчових продуктів, питної і стічної води. Організовано збір епіданамнезу серед госпіталізованих хворих. Також опитують та обстежують контактних осіб. Проводиться заключна дезінфекція у вогнищі за місцем проживання захворілих. Протиепідемічні заходи продовжуються.

За декілька днів до госпіталізації усі потерпілі харчувалися в одному із буфетів.

Гострі кишкові інфекції — одні із найпоширеніших інфекційних захворювань. Вони можуть призвести до серйозних ускладнень, особливо у дітей. Зазвичай, гострі кишкові інфекції викликані бактеріями чи вірусами, які потрапляють в організм людини із зараженою їжею чи водою.

Кишкові інфекції передаються через заражену їжу і воду, під час купання у забруднених водоймах, через брудні руки і предмети побуту.

Найчастіше збудники кишкових інфекцій знаходяться у сирій і погано термічно обробленій їжі тваринного походження (м’ясо, яйця, непастеризоване молоко, морепродукти), немитих фруктах та овочах.

Найпоширеніші симптоми гострих кишкових інфекцій – слабкість, підвищення температури, біль у животі, блювота і діарея. Під час перших симптомах потрібно терміново звернутися до лікаря.

Щоб вберегти себе від харчових отруєнь і гострих кишкових інфекцій вживайте лише ті продукти, у якості яких ви впевнені.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, новим коронавірусом можна заразитися від людини, яка має лише незначний кашель, а в іншому не відчуває себе хворою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ