Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Запоріжжі зареєстрований новий спалах ботулізму

У Запоріжжі зафіксовано новий спалах на ботулізм — двоє хворих знаходяться у важкому стані. Про це повідомили у Запорізькому обласному лабораторному центрі Міністерства охорони здоров'я України.

"У п’ятницю, 03.11.2017 року в реанімаційне відділення Обласної клінічної лікарні поступили двоє мешканців м. Запоріжжя 1967 та 1996 року народження, при огляді яким встановлено діагноз «ботулізм?».

Станом на 06.11.2017 року хворі знаходяться у важкому стані", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що постраждалі вживали рибу в'ялену з ікрою, домашнього приготування (зі слів постраждалих). Інформація про даний випадок направлена до територіальних органів Держпродспоживслужби для розслідування та прийняття відповідних заходів.

Нагадуємо, що в поточному році (станом на 06.11.2017р.) у Запорізькій області вже захворіло на ботулізм 7 чоловік, померлих немає.

Враховуючи епідеміологічну ситуацію, що склалася з захворюваністю на ботулізм, ще раз пропонуємо виключити з раціону продукти харчування, які потенційно несуть загрозу захворювання на ботулізм – рибу копчену та в’ялену, копчені м’ясні вироби, консерви, особливо домашнього приготування.

У випадку появи симптомів захворювання слід негайно звернутися до лікаря.

Пам’ятайте: хворобу легше попередити, ніж лікувати.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ