Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Зеленського просять захистити виборчі права переселенців

75 лідерів громадських організацій звернулися до Президента із закликом захистити виборчі права переселенців. Про це Гал-інфо повідомила ГО "Громадський холдинг "ГРУПА ВПЛИВУ".

Коаліція громадських організацій із захисту виборчих прав внутрішньо переміщених осіб та трудових мігрантів спільно з правозахисними організаціями звернулась до Володимира Зеленського з проханням про особисту зустріч для обговорення подальших кроків із захисту конституційних прав громадян.

"Протягом 2014-2019 рр. ми приклали значні зусилля для забезпечення виборчих прав внутрішньо переміщених осіб та трудових мігрантів. Враховуючи міжнародні стандарти, підготували низку законопроектів, провели масштабні інформаційні кампанії та активно працювали із народними депутатами.

Лише 1% з 4,5 мільйонів наших громадян, які мають виборчу адресу на тимчасово окупованих територіях, мали змогу проголосувати на позачергових виборах народних депутатів України. На місцевих виборах внутрішньо переміщені особи взагалі не мають можливості реалізувати конституційне право голосу", - зазначено в зверненні ГО "Громадський холдинг "ГРУПА ВПЛИВУ".

Нагадаємо, в Україні обліковано понад 1,3 млн внутрішньо переміщених осіб.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ