Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Жовкві обрали проєкти, які втілюватимуть з ініціативи місцевих мешканців

У Жовкві завершилось голосування за проєкти «Громадського бюджету». Впродовж двох тижнів мешканці міста могли проголосувати за одну із п’яти заявок, які були подати для втілення за кошти міського бюджету. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.
Фото ua.trip-impressions.com

Цьогорічний бюджет участі у Жовкві – найменш чисельній і за кількістю поданих проєктів, і за кількістю мешканців міста, які взяли участь у голосуванні.

Так, на «Громадський бюджет», який цього року відбувається вчетверте, було подано лише 5 проєктів – три на суму по 200 тис. грн. і два – на суму по 100 тис. грн. До слова, у попередні три сесії на бюджет участі було подано 13, 12 та 11 проєктів, відтак цього року заявок було найменше.

Однак до реалізації буде відібрано один на більшу суму і два – на меншу. Відтак, дві заявки, які були подані на суму до 100 тис. грн. фактично автоматично стали переможцями. Такими є проєкти «Благоустрій території біля поліклінічного відділення» та «Облаштування спортивного майданчика по вул. Яворницького», за які проголосували 44 та 24 мешканці відповідно. Така кількість голосів за переможців – найменша за всі роки проведення «Громадського бюджету».

Конкуренція у «Громадському бюджеті» у Жовкві цьогоріч була між проєктами, бюджет який запланований у сумі 200 тис. грн. З трьох заявок відібраною для втілення у 2020 році буде одна.

Голосування за «великі» проєкти цього разу супроводжувались скандалами: автори одних проєктів скаржились на інші і навпаки. Відтак у Громадській раді навіть змушені були тимчасово призупинити голосування у паперовому варіанті.

Зрештою, за підсумками голосування, найбільше голосів серед «великих» проєктів набрав проєкт «Придбання та встановлення дитячого ігрового обладнання та шести ігрових майданчиків для ДНЗ №2 «Калинонька», який підтримали 394 жовківчани і який повинен бути відібраним до втілення.

За «Створення публічного простору «Аптека» на базі нежитлових приміщень на площі Вічевій, 4-5» проголосували 352 мешканця Жовкви, а за «Облаштування дороги та автостоянки біля школи №2 та Народного дому» - 288.

Усього участь у голосуванні за проєкти «Громадського бюджету» цього року взяли 1 тис. 102 жовківчанина. Це – найменше за всі роки. До прикладу, у попередньому циклі проголосували 2 тис. 259 мешканців Жовкви.

Офіційно оголошення переможців повинне відбутися 2 березня, а втілення проєктів розпочатися з 9 березня.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ