Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

У Жовкві відбувся третій Книгофест

Як повідомили у прес-службі Львівської ОДА, 30 вересня проходив другий день заходу "ІІІ Книгофест у місті Жовква", який відбувся на центральній площі міста.

Участь у ньому взяв голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка та директор департаменту з питань культури, національностей та релігій облдержадміністрації Мирослава Туркало.

Розпочався книжковий фестиваль з параду велосипедистів, що під фанфари в’їхали на площу з КНИГОЮ.

У межах заходу також відбулись: виставка-продаж широкого асортименту книг від українського видавця; автограф-сесії; зустрічі з авторами; зустрічі з книжковими героями; книголотерея "Краща книга видавництва"; відзначення авторів та видавництв за участь у святі.

Також учасники Книгофесту та гості свята мали змогу подивитися на вітальний танець від хореографічного колективу «Айседора», запальний танець «Книжковий рок-н-рол», музичну фієсту від учасників колективу дитячого центру «Росинка», презентацію творчої майстерні Олександра Зімби, заслуженого тренера України з важкої атлетики, відомого спортсмена, засновника видавництва "Вісім лапок", автора серії казок "Веселі пригоди Бровка та Мурчика", гумористичний «Батальйон Бишків-Пирятин», авторське читання молодого репера Романа та тематичне привітання від театру Народного дому смт Куликів "КУЛИК".

Варто зазначити, що окрім читачів, учасниками "Книгофесту" стали визначні українські діячі. Серед них - український поет, прозаїк, публіцист, громадський, політичний та державний діяч, доктор філософії в галузі політології, народний депутат України I скликання, ліквідатор наслідків аварії на ЧАЕС, президент Міжнародної організації "Союз Чорнобиль", перший заступник Голови Національної спілки письменників України - Володимир Шовкошитний, голова НСПУ Ігор Гургула, голова фестивалю «Книжкова толока» Люба Хомчак, заслужений працівник культури України, директор книготорговельної фірми "Книжкові джерела" Михайло Ватуляк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ