Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Жовтанецькому опорному закладі стартував другий модуль проєкту "Освітній Еверест"

Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
1/4
Днями відбувся дводенний модуль проєкт, що має на меті навчити тренерів для формування тренінгових центрів на базі семи опорних шкіл області. Про це повідомили 18 серпня Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.

Під час другої сесії охопили формувальне оцінювання та нові ролі вчителя, а третій модуль передбачає навчити тренерів управлінським вмінням.

За словами керівника департаменту освіти Львівської ОДА Олега Паски, система освіти має працювати так, щоб кожен мав можливість проявити свої таланти. Тому такі тренінгові центри вкрай потрібні.

"Ми мали непрості періоди в навчанні, перехід на карантин, віддалене навчання. Це все звісно відбивається на якості освіти, на роботі вчителів. Хоча в цьому є і позитиви. Ми навчились новим формам навчання. Якщо нам вдасться досягнути нового якісного рівня з віддаленого навчання, то у нас відкриються нові перспективи. Такі яких ми навіть не можемо уявити. Ті школи, ті вчителі та ті директори, які швидше адаптуються до змін - будуть на хвилі затребуваності та будуть працювати. Ми є свідками зародження нової системи освіти. Роль департаменту освіти допомагати усім, чим можемо", - звернувся до педагогів директор департаменту освіти та науки Олег Паска.

Очільник департаменту також закликав освітян подавати свої проєкт, які можна впровадити на рівні області для покращення якості освіти. Також майбутні тренери мали можливість висловити свої пропозиції щодо проєкту "Освітній Еверест" та інших проєкт.

До проєкту залучено 7 опорних шкіл із Козівської (Козівська), Жовтанецької (Жовтанецька), Перемишлянської (Перемишлянська №1), Боринської (Нижньояблунська), Старосамбірської (Старосамбірська №1), Золочівської (Золочівська №1), Добросинсько-Магерівської (Магерівська) територіальних громад.

"Опорні школи, які беруть участь у проєкт є вмотивовані, однак таку роботу треба поширити поза межами філій, щоб вона була ефективною. Важливо у цьому процесі розуміти, що до такого розвитку треба не примушувати, а мотивувати", - поділилась міркуваннями директор Козівський ОНЗЗСО І-ІІІст.ліцей ім.М.Гаврилка Оксана Клепуц.

Проєкт «Освітній Еверест» має на меті створити альтернативи центрам професійного розвитку. Відтак, для професійного зростання педагогічних працівників в семи опорних школах області запрацюють тренінгові центри, де вчителів навчатимуть актуальним навичкам для створення освітнього простору.

"Коли ми працювали на Програмою розвитку освіти Львівщини, стало зрозуміло, що система освіти динамічно змінюється, тому є потребу у подібних центрах. Схожий проєкт із професійного розвитку педагогів ми запустили ще у 2017 руці. У ньому тоді взяли участь 9 опорних закладів. Усі, хто пройшов підготовку як тренери, є попереду інших і задають тон у своїх громадах. Такі проєкт щодо розвитку професійності вчителів мають позитивний результат і потребують продовження", - акцентувала керівник проєкт Ірина Сислюк.

На навчання  для майбутньої ролі тренерів до проєкту залучені 49 осіб педагогів різних навчальних дисциплін, директори шкіл та їх заступники. Тренінгові центри мають запрацювати у 2022 році. Планується, що такі центри охоплять навчанням ті території, де поки що тренінгових центрів нема. Однак із кожним роком подібних центрів ставатиме більше. До 2025 року має з’явитись чотири десятки таких центрів. Це дозволить охопити навчанням педагогів більшості територіальних громад.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ