Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У жовтні у Львові триватиме Екуменічний соціальний тиждень

4-7 жовтня у Львові відбудеться традиційна подія осені – 16-й Екуменічний соціальний тиждень.

Тема заходу цього року – «Від війни до сталого миру: через справедливість та солідарність». В Українському католицькому університеті міжнародний форум об’єднає учасників з різних країн, які рефлексуватимуть про війну та сталий мир.

Форум понад 15 років є майданчиком для діалогу та осмислення подій, що резонують в Україні та світі. В часі цьогорічного ЕСТу відбудуться круглі столи, міжнародні панельні дискусії, семінари, виставки та майстер-класи, поділені за тематичними блоками:

Блок 1. Релігійно-екуменічний та етичний.
Блок 2. Історико-політичний.
Блок 3. Екологія.
Блок 4. Міграція.
Блок 5. Культурно-освітній.
Блок 6. Інформаційний.

Форум відбувається з ініціативи Інституту екуменічних студій Українського католицького університету у партнерстві із Фондом Конрада Аденауера в Україні та Німецькою лютеранською церквою.

Партнери: Інститут історії церкви УКУ, Школа журналістики УКУ, Національний університет «Львівська політехніка», Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою НУ «Львівська політехніка» (МІОК), кафедра соціології та соціальної роботи НУ «ЛП», Конференція європейських Церков (CEC in Brussels), Catholic Peacebuilding Network, Університет Нотр-Дам, Українське християнське академічне товариство (УХАТ) та ін.

До участі у форумі запрошені: д-р Йорген Сков Соренсен, генеральний секретар Конференції Європейських Церков, Мирослав Маринович, віцеректор Українського католицького університету, д-р Жерар Паверс,  директор Католицького центру з миробудування, професор Університету Нотр-Дам, Валерій Пекар, викладач Львівської бізнес-школи УКУ, президент компанії «Євроіндекс», д-р Оксана Винницька, почесна консулка Канади в Україні, д-р Олександр Мотиль, професор політології в університеті Ратґерса, д-р Андреас Умланд, аналітик Стокгольмського центру Східноєвропейських студій, Єпископ Павло Шварц, Німецька Євангелічно-Лютеранська Церква України, с. Гелен Елфорд, OП, професор, президент Папської Академії соціології, проректор та декан соціології в Папському університеті Св. Томи Аквінського в Римі, Італія (2001-2023), Рокко Буттільйоне, професор, член Італійського Парламенту, Міністр культурної спадщини та культурної діяльності, Міністр політики Євросоюзу (2001-2006), Джордж Вайгель, професор, почесний старший науковий співробітник Центру етики та публічної політики, біограф Святого Івана Павла ІІ, автор книг про релігію та культуру та ін.

Щоб взяти участь у форумі, будь ласка, зареєструйтесь за лінком: https://cutt.ly/Fwl2Ks9A.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ