Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

У зоні ЧАЕС поліція затримала двох сталкерів

У Київській області під час патрулювання території зони ЧАЕС працівники поліції виявили та затримали двох осіб, які незаконно проникли на територію зони відчуження. Інформує відділ комунікації ГУНП в Київській області.

Вчора, 3 січня, працівники відділу поліції зони Чорнобильської АЕС спільно з працівниками відділу прикордонної служби «Іванків» під час  патрулювання відселеного села Розсоха виявили двох чоловіків, які на велосипеді намагалися перемістити за межі зони відчуження без передбаченого законом дозволу та проведення дозиметричного контролю металобрухт, загальною вагою близько ста кілограмів. Працівники поліції встановили особи чоловіків. Ними виявилися двоє мешканців Іванківського району. У них правоохоронці вилучили металобрухт та велосипед.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.267-1 (порушення вимог режиму радіаційної безпеки) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає накладення штрафу від сімдесяти п'яти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до п'яти років, або позбавленням волі на той самий строк.

Поліція нагадує, що відвідування небезпечних місць навколо ЧАЕС без дозволу та супроводу тягне за собою не лише можливість отримати певну дозу радіації, а й стати жертвою руйнувань будівель, які перебувають у вкрай аварійному стані.

Заходи, спрямовані на виявлення правопорушників на території зони відчуження, тривають.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ