Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Франція допоможе у розбудові наукового хабу на території зони відчуження на ЧАЕС

Франція допоможе Україні у модернізації Чорнобильської зони відчуження для перетворення її на науковий хаб.
Фото: Ukraїner

Про це заявив міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець під час відвідин Чорнобильської зони відчуження, передає budport.com.ua

«Нещодавно, під час участі в конференції ООН, я мав зустріч з міністром екології Франції. Ми з ним домовились, що Франція допоможе у розбудові наукового хабу на території зони відчуження. Тому що я впевнений, що саме зараз, саме під час війни й саме в той час, коли є факт порушення того мирного атома, який відпочивав багато років, ми можемо провести дослідження, які ніде у світі провести не можна», — сказав Стрілець.

За його словами, вторгнення росіян дало поштовх для продовження вивчення «мирного атома» та перетворення Чорнобильської зони на науковий хаб.

«Я запрошую всіх приїхати сюди й зрозуміти, що це зона, в якій можна побудувати майбутнє. Мрію, щоб у зоні відчуження справді був науковий хаб. Це те завдання, яке я ставив ще рік тому, і сьогодні над цим триває велика робота», — додав посадовець.

Як повідомлялося, Чорнобильська зона відчуження перебувала в окупації рф із 24 лютого по 31 березня 2022 року. 

Чорнобильська зона відчуження — заборонена для вільного доступу територія, що зазнала інтенсивного забруднення довгоживучими радіонуклідами внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС. Чорнобильська зона включає північ Вишгородського району Київської області, де розташовані: безпосередньо електростанція, міста Чорнобиль та Прип'ять, північ Вишгородського району Київської області (у тому числі смт Поліське та смт Вільча), а також частина Житомирської області аж до кордону з білоруссю.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ