Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У зоні відчуження затверджено 21 маршрут для відвідувачів

Наказом Голови Державного агентства України з управління зоною відчуження (ДАЗВ) у зоні відчуження затверджено 21 маршрут відвідування, серед яких 13 наземних, 5 водних та 3 повітряні. Про це Гал-інфо повідомили у прес-службі ДАЗВ.
У зоні відчуження затверджено 21 маршрут для відвідувачів. Фото: ДАЗВ

Зокрема, цьогоріч спеціалістами зони відчуження було розроблено нові водні маршрути на виконання Указу Президента ʺПро деякі питання розвитку територій, що зазнали радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофиʺ.

ʺОсновне завдання, яке стоїть перед нами – безпека кожного відвідувача, який перетинає межі зони відчуження. Кількість відвідувачів значно зростає щороку, як і інтерес до теми Чорнобиля загалом. Щоб забезпечити потребу відвідувачів у цікавій та правдивій інформації, ми підтримуємо розвиток нових форм відвідування, які дозволяють нам якісно комунікувати з туристамиʺ, – наголосив Голова ДАЗВ Віталій Петрук.

Цього року уже встановлено новий рекорд відвідуваності зони відчуження – 74 671 турист за 8 місяців. Лише за серпень 2019 року зону відвідало 14 416 осіб. Від початку року цей показник збільшився уп’ятеро: ще у січні–лютому зону відвідувало менше 3 тисяч людей на місяць, а починаючи з березня кількість туристів почала стрімко зростати.

Старт повноцінної роботи водних та повітряних маршрутів стане можливим після завершення облаштування контрольно-пропускних пунктів.

Нагадаємо, Україна перейняла досвід Нідерландів у поводженні з радіоактивними відходами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ