Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Учасники саміту G7 створять систему захисту від пропаганди та маніпуляцій РФ

Частина учасників саміту G7, що відбувається в канадській провінції Квебек, погодилися з пропозицією щодо створення спеціальної "структури швидкого реагування" на "дії ворожих країн". Про це повідомило ІА "Interfax-Україна", посилаючись на британську "Guardian".

З ідеєю створення такої структури виступила прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей на двосторонніх зустрічах з президентом Франції Емманюелем Макроном і канцлером Німеччини Ангелою Меркель на полях саміту.

Вона виклала їм деталі, що стосуються створення структури, які, як вказує газета, "є формалізацією відповіді, виробленої Мей після спроби замаху на Скрипаля в Солсбері в березні".

Зокрема, план британського прем'єра передбачає реагування на широкий спектр дій, "починаючи від кібератак і закінчуючи отруєннями", включаючи широкий обмін розвідувальною інформацією щодо потенційних загроз.

Т.Мей також закликала партнерів до спільної боротьби з "незаконними грошовими потоками", щоб запобігти "підриву наших демократій брудними грошима".

За підсумками дискусій на тему створення структури швидкого реагування Т.Мей заявила: "Ми стаємо все більш організованими і виробляємо скоординовані дії проти тих, хто намагається порушувати правила, засновані міжнародною системою".

Як зазначила газета, пропозиція Т.Мей вступила в протиріччя з заявою президента США Дональда Трампа про повернення Росії в "сімку" в якості восьмого члена, відзначає Guardian.

Прем'єр заявила: "Ми повинні нагадати собі, чому "вісімка" перетворилася на "сімку" - саме тому, що Росія незаконно анексувала Крим. Ми спостерігали за ворожою діяльністю Росії, здійснюваної різними шляхами, включаючи, звичайно, вулиці Солсбері".

Проти повернення Росії до складу "сімки" висловилася в рамках саміту також А.Меркель.

"Ми всі тут погодилися з тим, що повернення Росії до формату самітів G7 не може відбутися доти, поки не буде досягнуто суттєвого прогресу щодо проблем з Україною", - сказала вона.

Interfax-Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ