Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Участь профтехзакладів області у проєкті GIZ, інноваційне лікування: ключове за добу

Про важливе з життя Львівської області за минулу добу поінформував начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Як він зазначив упродовж доби в області не було сповіщень про повітряну тривогу.

Два заклади профтехосвіти Львівщини візьмуть участь у проєкті GIZ з покращення потенціалу робітничих професій. Ініціативу втілюватимуть до середини 2026 року.

У Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі вперше в Україні розпочали лікування пацієнтів з муковісцидозом інноваційними ліками. Терапія модуляторами становить близько 300 тисяч доларів на рік для одного пацієнта. Проте українські пацієнти отримуватимуть ліки безкоштовно.

В ухваленому урядом проєкті бюджету на 2024 рік вперше у Програмі медичних гарантій зʼявився пакет допоміжних репродуктивних технологій, на який заклали понад 1,5 млрд гривень. Про необхідність програми лікування безпліддя на загальнодержавному рівні Міністерству охорони здоров'я доповіли Львівський обласний перинатальний центр та департамент охорони здоров'я Львівської ОВА. Нагадаю, цьогоріч у лютому на базі обласного перинатального центру запрацювало відділення допоміжних репродуктивних технологій. Також діє обласна програма, в межах якої допомагаємо стати батьками парам, які стикнулися з проблемою безпліддя.

У Меденицькій школі триває капітальний ремонт системи опалення в межах реалізації «Комплексної програми підвищення енергоефективності, енергозбереження та розвитку відновлюваної енергетики у Львівській області на 2021-2025 роки».

У двох підрозділах поліції Львівської області запрацювала система електронної фіксації всіх дій із затриманими особами «Custody Records», щоб забезпечувати права затриманих та поліцейських.

Дев’ятирічного волонтера зі Львівщини Юрія Напору нагородили грамотою Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного «За активну громадянську позицію, патріотизм та допомогу Збройним силам України, що наближає Перемогу над ворогом». На своїх благодійних концертах Юрій зібрав понад 3 млн гривень.

До Дня рятівника на Стрийщині Тростянецька громада передала працівникам ДСНС пожежний автомобіль. Транспортний засіб отримали від німецького муніципалітету Гофштеттен в межах угоди про німецько-українську дружбу між громадами.

Оброшинська громада отримала багатоцільовий екскаватор-навантажувач Case 570ST для використання в комунальному господарстві в межах проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

У Миколаївській міській лікарні Стрийського району оновили гінекологічне відділення. Провели ремонт частини приміщень на другому поверсі головного лікувального корпусу. Кошти на це скерували з міського бюджету.

Цьогоріч за сприяння Львівської обласної служби зайнятості працевлаштували майже 9 тисяч осіб. Громадськими та іншими роботами тимчасового характеру охопили понад 300 осіб, ще більше ніж 500 безробітних людей виконували суспільно корисні роботи, зокрема заготовляли дрова до опалювального сезону, плели маскувальні сітки, ремонтували захисні споруди.

У селі Воля Самбірського району під час благодійного концерту зібрали понад 20 тисяч гривень на потреби ЗСУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ