Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Учні 4-го та 9-го класів знову складатимуть ДПА

Міністерство освіти і науки визначило перелік предметів, з яких школярі складатимуть державну підсумкову атестацію у 2022-2023 навчальному році.
ФОТО: Ostroh.info

Про це повідомляє Департамент освіти і науки Львівської ОДА.

Згідно з наказом МОН, випускники 4-х класів проходитимуть державну підсумкову атестацію (ДПА) з таких предметів: українська мова, математика і мова національної меншини чи корінного народу (у класах із навчанням або вивченням відповідних мов; складання цього предмета можливе за заявою одного з батьків або опікунів і за рішенням педради).

Випускники 9-х класів складатимуть теж українську мову і математику. Крім цього, за рішенням педради учні складатимуть один із перелічених предметів.

"Для класів з українською мовою навчання, в яких не вивчається мова національної меншини або корінного народу: біологія, всесвітня історія, географія, зарубіжна література, іноземна мова, інформатика, історія України, основи правознавства, українська література, фізика, хімія. 

Для класів з навчанням або вивченням мови національної меншини або корінного народу: біологія, всесвітня історія, географія, література, іноземна мова, інформатика, інтегрований курс “Література”, історія України, мова національної меншини, мова корінного народу, основи правознавства, українська література, фізика, хімія", йдеться в документі.

Нагадаємо, що у період з 2020 року українські школярі, які закінчували 4-й чи 9-й класи були звільнення від складання ДПА. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ