Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Учнів 4 та 9 класів офіційно звільнено від складання ДПА

Учнів, які цього року завершують здобуття початкової та базової загальної середньої освіти, офіційно звільнено від проходження державної підсумкової атестації.

Як повідомили в Міністерстві реінтеграції, цього тижня набув чинності наказ Міністерства освіти і науки України від 11 січня 2023 року № 19 про звільнення учнів від ДПА.

"У відповідній графі додатка до документа про освіту буде зроблено запис «звільнений(а)», документи про освіту видаватимуться на підставі результатів річного оцінювання.

Таке рішення полегшить завершення здобуття учнями базової середньої освіти, особливо що стосується психологічної реабілітації дітей, які перемістилися з районів ведення бойових дій", - розповіли в міністерстві.

Скасування ДПА для школярів відбувається вчетверте поспіль. У 2020-2021 скасування відбулося через COVID-19, а у 2022 та 2023 роках – через ситуацію  в країні.

Як відомо, державна підсумкова атестація є формою контролю відповідності результатів навчання школярів вимогам державних стандартів. Звільнення від проходження ДПА підтримується абсолютною більшістю батьків.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ