Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

УГКЦ опікуватиметься душпастирством мігрантів

15-16 грудня в Києві відбулась Тридцять третя сесія Синоду Єпископів Києво-Галицької Митрополії Української греко-католицької церкви. У синодальних засіданнях взяли участь усі 16 владик-членів Митрополичого Синоду. Головна тема Синоду – душпастирська опіка мігрантів-вірних УГКЦ. Повідомили „Гал-іnfо” у Департаменті інформації УГКЦ.
Розгляд цієї теми розпочато ще на минулій Сесії Митрополичого Синоду з доповіді голови комісії «Справедливість і Мир» УГКЦ Лесі Коваленко та продовжено на одноденній конференції, що передувала Синоду, проведеній за сприяння Міжнародної організації мігрантів. Як результат розгляду цього питання – постановлено в Українській греко-католицькій церкві першу неділю після Різдва (Пам’ять святих і праведних Йосифа Обручника, Давида-царя і Якова, по плоті брата Господнього) вважати Днем мігранта та доручено Преосвященному Владиці Діонісієві (Ляховичу) та Преосвященному Владиці Глібові (Лончині) опікуватись душпастирством мігрантів.
Крім цього, владики розглядали питання про вдосконалення організаційної структури Церкви, встановили канонічні норми обов’язків церковних урядників єпархіального рівня та обговорили проблеми харизматичного руху в УГКЦ. У цьому контексті учасники сесії наголосили на потребі висвітлювати перед вірними глибину й багатство нашої літургійної традиції, що й мають здійснювати священики й проповідники.
Наступна сесія Митрополичого Синоду відбудеться в лютому 2007 року.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ