Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Угоду про вільну торгівлю ЄС-Україна можуть знову відкласти?

На перешкоді впровадження у життя угоди в січні вкотре може стати Росія, твердять політики в Брюсселі. Повідомило Польське радіо.

Європейські дипломати твердять, що впровадження у життя угоди про вільну торгівлю між Україною та Європейським Союзом знову може бути відкладене. Брюссель під впливом Москви вже раз переносив термін початку дії документа.

Офіційно політики в ЄС твердять, що цього разу несподіванок із впровадженням угоди про вільну торгівлю з Україною не буде. Січень – це кінцевий термін. Проте, неофіційно політики визнають, що клопоти можуть виникнути й цього разу. Проблемою є не тільки референдум в Нідерландах щодо цього питання, а також відсутність повної ратифікації парламентами Бельгії, Греції та Кіпру.

Вкотре на заваді може стати Росія, яка заблокувала зону вільної торгівлі ЄС з Україною минулого року. Кремль твердить, що угода шкодить її економіці. Від того часу Брюссель намагається розвіяти побоювання Москви, але цього йому так і не вдалося зробити.

«Якщо після вступу у життя угоди Росія реалізує свої погрози і заблокує торгівлю з Україною, ЄС може бути не в змозі фінансово допомогти Києву», – визнав високий посадовець у Брюсселі. Тому неофіційно знову лунають голоси про чергове відкладання впровадження угоди.

Польське радіо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ