Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Угорщина викликає посла України через критику угоди Будапешта з "Газпромом"

Угорщина підписала контракт з російським "Газпромом" про постачання газу в обхід України, українська сторона планує оскаржити цю угоду. Після цього стало відомо, що Угорщина викликає посла України через суперечку про угоду Будапешта з "Газпромом".
Фото ілюстративне

Про це повідомляє РБК-Україна, з посиланням на Facebook-сторінку голови МЗС Угорщини Петера Сіярто.

Таку позицію України він вважає серйозним порушенням суверенітету та інтересів національної безпеки Угорщини.

"Цей крок недружній після безлічі субсидій (вентилятори, медичне обладнання, догляд за солдатами, відпочинок дітей, фінансування інвестицій), які Україна отримала від нас... Зараз ми звернулися до посла України в МЗС", - написав він.

Угорщина підписала контракт з російським "Газпромом" про постачання газу. Угода між Угорщиною та Росією діятиме 15 років.

Укладений на 15 років контракт передбачає постачання 4,5 млрд кубометрів газу. При цьому 3,5 млрд кубометрів газу будуть поставлятися через територію Сербії, а ще мільярд кубометрів - через Австрію.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Україна відповідатиме на цей удар.

Україна вже відклала засідання Міжурядової комісії з питань економічного співробітництва, але, за його словами, це не останній крок української сторони у відповідь на цей контракт.

Голова МЗС Угорщини Петер Сіярто звинуватив Україну у втручанні у внутрішні справи після критики газового контракту з російським "Газпромом". Угорський дипломат назвав цю угоду неполітичною, а питанням енергетичної безпеки країни.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ