Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Угорщина заборонила імпорт агропродукції з України

Угорщина слідом за Польщею тимчасово заборонила імпорт зерна, олійних культур і деяких інших агропродуктів з України.

Про це передає DW з посиланням на заяву угорського міністра сільського господарства Іштвана Надя.

"Уряд прихильний до відстоювання інтересів угорської фермерської спільноти, тому за відсутності значущих заходів ЄС він тимчасово, подібно до Польщі, забороняє імпорт зерна та олійних культур, а також низки інших сільськогосподарських продуктів з України до Угорщини", — йдеться у заяві.

За словами угорського міністра, українські сільгоспвиробники використовують методи, які заборонені в Євросоюзі, що дає їм змогу уникати зайвих витрат і експортувати на європейський ринок велику кількість м'яса птиці, яєць і меду на додаток до зернових і олійних культур. У результаті фермери Центральної Європи позбавляються можливості продавати власну продукцію, сказав Надь.

За даними мінсільгоспу Угорщини, заборона триватиме до 30 червня 2023 року. Будапешт очікує, що до цього терміну ЄС перегляне тимчасове скасування мит на українські товари та забезпечить справедливі ринкові умови для європейського сільського господарства.

У Мінагрополітики відреагували на заборону імпорту українського зерна через Польщу

Напередодні про обмеження імпорту сільгосппродукції з України заявила Польща. Заборона також діятиме до 30 червня 2023 року. У Мінагрополітики відповіли, що шкодують через рішення Варшави й сподіваються на компроміси.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ