Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Угорщина зняла вето з заяви Комісії Україна-НАТО

Угорщина зняла вето з прийняття заяви Комісії Україна-НАТО, оскільки "в останній момент" Україна і НАТО ухвалили угорські пропозиції до документу.

Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто в четвер, передає УНН з посиланням на заяву прес-служби уряду Угорщини.

"Держави-члени НАТО і Україна прийняли угорську пропозицію щодо спільної заяви НАТО-Україна у самий останній момент, після закінчення офіційного терміну. Це означає, що наша позиція в підтримку закарпатських угорців досягла результатів", - заявив Сіярто державному агентству MTI.

"Врешті-решт, вони врахували наші пропозиції, і, відповідно, у спільній заяві висловлюється підтримка угорської громади, позбавленої своїх прав, і міститься заклик до України дотримуватися міжнародного права і вимоги міжнародних організацій. Це ще раз дає зрозуміти, що Україна повинна повернути права, які вона відняла у національних меншин в сферах освіти та інших сферах життя", - додав угорський міністр.

За його словами, Угорщина "прагне підтримувати добросусідські відносини з Україною і готова почати консультації з українською адміністрацією, в результаті чого ми сподіваємося, що зможемо відновити наші колишні добросусідські відносини".

"Ми продовжуємо заявляти: новий президент - нова надія!" - заявив міністр.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, 30 жовтня Угорщина заблокувала звернення НАТО щодо України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ