Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Угорський прем'єр: європейські кордони в небезпеці

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що мігранти загрожують існуванню європейських кордонів. За його словами, мігранти "вибивають двері" в Європу, тому Євросоюзу зараз вкрай необхідна єдина позиція з цього питання.

Міністри закордонних справ Польщі, Чехії, Угорщини та Словаччини зустрілися в Празі, щоб обговорити проблему мігрантів.

Глави МЗС цих східноєвропейських країн виступають проти введення обов'язкових квот на прийом мігрантів, чого вимагають Німеччина і Франція.

Деякі країни ЄС виступають за більш рівномірний розподіл серед країн Європейського Союзу 120 тисяч мігрантів, які перебувають в Угорщині, Італії та Греції.

Однак прем'єр Угорщини залишається непохитним. "Вони нас просто змітають", - заявив він, виступаючи в парламенті країни перед голосуванням про надання армії додаткових повноважень.

"Вони не просто стукають у двері, вони вибивають їх, і уламки падають нам прямо на голови. Наші кордони під загрозою. Угорщина під загрозою, також як і вся Європа!" - додав він.

Тим часом парламент Угорщини схвалив закон, що дозволяє уряду використовувати армію для врегулювання кризи з мігрантами.

Військовослужбовці зможуть застосовувати нелетальну зброю, в тому числі гумові кулі і сльозогінний газ.

Раніше парламент Угорщини значно посилив міграційне законодавство, запровадивши за нелегальне проникнення на територію країни покарання у вигляді тюремного ув'язнення.

Щоб зупинити неконтрольований потік мігрантів, Угорщина вже перекрила металевим парканом з колючим дротом кордон із Сербією і почала будувати аналогічну стіну на кордоні з Хорватією.

Такі дії критикували інші країни ЄС, зокрема Франція, а також правозахисні організації, які закликають Європу робити більше, щоб допомогти тисячам біженців.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ