Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Україна домовляється про створення зон вільної торгівлі з Туреччиною та Ізраїлем

Україна веде переговори з Туреччиною та Ізраїлем про створення зон вільної торгівлі (ЗВТ). Про це у суботу, 26 грудня, з посиланням на заступницю міністра економічного розвитку і торгівлі, торгову представницю України Наталю Микольську повідомили російські та ізраїльські ЗМІ.

"Україна далі рухається до ЗВТ з низкою країн. Була проведена колосальна робота на двосторонніх зустрічах… з делегаціями Ізраїлю та Туреччини", - сказала вона та зазначила, що ці ринки є дуже важливими для українських експортерів зернових та олійних культур.

Міністр економічного розвитку і торгівлі Олексій Павленко цього тижня відвідав Єрусалим разом із президентом Петром Порошенком. Раніше він теж заявляв про те, що Україна зацікавлена у створенні ЗВТ з Ізраїлем, який є важливим споживачем української сільськогосподарської продукції, особливо зерна. "Понад 40 відсотків хлібу в Ізраїлі випікають з українського зерна", - зауважив Павленко.

На переговорах з турецькою стороною мова йшла "про заміщення російської продукції українською". Наступна зустріч представників України та Туреччини призначена на початок 2016 року, зазначила Микольська.

Вона повідомила також, що делегації України і Туреччини домовилися за можливістю не застосовувати обмежувальних заходів у торгівлі, а також опрацювати на експертному рівні пропозиції щодо збільшення товарообігу між країнами та кількості інвестиційних проектів в українському агросекторі, авіабудуванні та ІТ індустрії.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ