Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна доповнить позов до суду ООН матеріалами про злочин в Авдіївці

Обстріли на Донбасі з боку проросійських бойовиків та російських регулярних військ є злочином і свідомим провокуванням гуманітарної катастрофи.

Про це заявив на брифінгу в Маріуполі міністр закордонних справ України Павло Клімкін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Те, що відбувається в останні дні навколо Авдіївки, - це злочин. Те, що ми маємо (на території України - ред.) російські регулярні війська, найманців, зброю, нескінченну підтримку постачанням боєприпасів, - це злочин. І ми будемо доводити це в Міжнародному суді ООН, ми подали відповідний позов. Те, що відбуваються обстріли цивільної інфраструктури - це особливий злочин. Але те, що відбувається вчора і сьогодні, коли за допомогою свідомої ескалації ситуації ми не можемо розпочати ремонт електричних і теплових мереж, - свідоме провокування гуманітарної катастрофи", - заявив глава українського МЗС.

Він також не виключає, що ці події невипадково відбуваються саме зараз, коли в регіоні встановилися сильні морози. "25 тисяч людей залишилися без електрики і більш ніж 15 тисяч людей за такої температури залишилися без тепла", - підкреслив Клімкін.

Він наголосив, що не давати ремонтувати комунальну інфраструктуру, прирікаючии людей на замерзання, є військовим злочином.

Клімкін пообіцяв, що Україна доповнить свій позов до Міжнародного суду ООН інформацією про ситуацію в Авдіївці. Також він зазначив, що Україна звернулася з приводу подій на Донбасі у різні міжнародні інстанції, зокрема, ОБСЄ та Раду безпеки ООН.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ