Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Україна готова платити пенсії на Донбас через Червоний Хрест, - Жебрівський

Український уряд може погодитись виплачувати пенсію на тимчасово окупованій території, якщо процес буде здійснюватись через Червоний Хрест. Про це розповів голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, - Еспресо.

Серед 3,3 мільйона зареєстрованих пенсіонерів-внутрішньо переміщених осіб, приблизно 200-250 тисяч постійно проживають на підконтрольній Україні території. Інші найбільше скаржаться на те, що мають приїжджати, щоб проходити ідентифікацію, адже виплата пенсії може бути заблокована, якщо пенсіонер-ВПО не прийде особисто  у відділення "Ощадбанку" один-два рази на півроку.

"Але як по-іншому? На тій території українських банків немає. Держава Україна зберігає свої зобов’язання платити пенсії, але хоче бачити, кому платить, що виплата йде саме тій людині”, - зазначив Жебрівський.

За його словами, це питання можна вирішити за допомоги організації Червоного Хреста.

"Якщо Червоний Хрест візьме зобов’язання виплачувати на території, тимчасово окупованій Росією, пенсії і буде бачити, кому платить, то український уряд, я думаю, не буде заперечувати. Поки що механізмів, як без ідентифікації проводити виплати, ми не змогли ні з донорами, ні з ким відпрацювати”, - заявив голова адміністрації.

За словами Жебрівського, найскладніше людям з інвалідністю. Українська адміністрація не може порахувати їхню точну кількість, бо вони прикуті до ліжка і не можуть приїхати на контрольовану територію.

Еспресо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ