Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Україна і Литва планують транспортні коридори в обхід рф та білорусі

АТ "Укрзалізниця" підписала меморандум про взаєморозуміння та співпрацю з групою литовських залізниць LTG і LTG Cargo.

Про це повідомила пресслужба Укрзалізниці. 

Українські та литовські залізничники домовилися про реалізацію спільного проєкту «Операційна модель FREE Rail».

Завдяки реалізації проєкту сторони планують сформувати єдину, повністю незалежну систему експлуатації залізниці на мережі 1520 мм з точки зору технічних стандартів, ІТ систем, положень або будь-якого виду сертифікації Ради із залізничного транспорту. 

"Також передбачається розвиток альтернативних транспортних коридорів між портами Балтійського моря та Україною, в обхід росії та білорусі, та подальше зменшення залежності від російських та білоруських транзитних вантажопотоків",  — кажуть в Укрзалізниці.  

Про налагодження подальшого ефективного співробітництва у сфері залізничних перевезень представники Укрзалізниці домовилися також і з польською компанією LAUDE SMART INTERMODAL S.A.

Сторони визначили, що розвиватимуть партнерство з акцентом на інтермодальних рішеннях для причепів без кранів;  вивченні потенціалу для співпраці в транспортуванні наливних вантажів; управлінні залізничними вагонами, включаючи їх належне утримання та обслуговування; оптимізації вагонного парку та його послуг; вдосконаленні залізничних логістичних рішень; цифровізації транспортних процесів; обміну ноу-хау та практичним досвідом. 

Нагадаємо, Україна має одну за найбільших у Європі залізничних мереж. Українська залізниця безпосередньо межує та співпрацює із залізницями Польщі, Молдови, Румунії, Словаччини, Угорщини. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ