Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна і НАТО спільно зміцнюватимуть безпеку у Чорноморському регіоні

Україна та НАТО продовжать спільне зміцнення безпеки і стабільності у Чорноморському регіоні, наголошує Президент Володимир Зеленський, - повідомляють у прес-службі Глави держави.

ʺМи також продовжимо спільне зміцнення безпеки і стабільності у Чорноморському регіоні. Нарощуватимемо обмін інформацією, розвиватимемо лінії комунікації, активізуємо проведення спільних навчально-тренувальних заходівʺ, – сказав Глава держави під час зустрічі зі ЗМІ за підсумками засідання Комісії Україна – НАТО у Києві. 

Володимир Зеленський подякував Альянсу за допомогу у розбудові спроможностей Військово-морських сил України, зокрема для базування флоту. ʺЦе наш пріоритет і практичний внесок у безпеку Чорноморського регіонуʺ, – зазначив Глава держави.

Президент також висловив подяку НАТО за можливість стажування українських кадетів і моряків на кораблях Альянсу.

ʺВіримо у подальшу підтримку ВМС України з боку Альянсуʺ, – наголосив Володимир Зеленський.

Зі свого боку Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг розповів про візит делегації Північноатлантичної ради Альянсу до Одеської морської академії, що відбувся напередодні.

ʺВчора ми відвідали Військово-морську академію в Одесі, і там були запропоновані нові мовні курси. Ми бачимо, як проходить підготовка на бортах натівських кораблів, і бачимо результати практичної співпраці й надання підтримки Україніʺ, – резюмував Генсекретар НАТО.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ