Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна і Німеччина мають спільні цілі розвитку енергосектору – Ярослав Демченков

Україна і Німеччина мають спільні цілі розвитку енергосектору: «зелений» перехід та посилення стійкості енергосистеми – Ярослав Демченков

Німецько-Українське енергетичне партнерство багато важить для відбудови українського енергосектору і його майбутнього розвитку на засадах «зеленого» переходу.

На цьому наголосив заступник міністра енергетики України Ярослав Демченков під час панельної дискусії у межах 3-го Німецько-Українського енергетичного дня, який відбувся в Берліні. Участь у дискусії також взяла парламентський державний секретар у Федеральному міністерстві економіки та боротьби з кліматом Німеччини Франциска Брантнер. 

Під час виступу Ярослав Демченков наголосив, що енергетика стала другою лінією фронту у війні з росією, і ситуація на цій ділянці боротьби загострюється саме в зимовий період.

За словами заступника міністра, викликами цієї зими для української енергетики буде наявність достатніх потужностей генерації і передачі.

«Нам потрібні засоби протиповітряної оборони для захисту об’єктів енергетики. Необхідно більше обладнання для швидких ремонтів і відновлення енергопостачання після обстрілів. Необхідні також заходи з розмінування, без якого енергетики не можуть повертати світло і тепло на деокупованих територіях», - зазначив він.

Ярослав Демченков подякував Німеччині за допомогу українському енергосектору і наголосив на важливому значенні поглиблення енергетичного партнерства між країнами у процесі відновлення і відбудови.

«У нас є чітке розуміння, яким буде майбутнє української енергетики – після відбудови вона стане більш стійкою, зеленою, і ми прискоримо «зелений» перехід. Ми не повернемося до застарілих технологій виробництва електроенергії», - наголосив заступник міністра.

Під час панельної дискусії учасники обговорювали кроки взаємодії між країнами - від негайних заходів до довгострокового енергетичного переходу в Україні. Крім того, спікери розглянули, як Україна, попри війну, може сприяти безпеці енергопостачання та енергетичному переходу в Європі. 
Окрім цього, учасники провели тематичну сесію на тему: «Український енергетичний сектор - можливості для бізнесу в процесі відновлення». 

Німецько-український енергетичний день організовано у межах Німецько-українського енергетичного партнерства за дорученням Федерального міністерства економіки та захисту клімату Німеччини (BMWK) та Міністерством енергетики України за підтримки Німецького енергетичного агентства (dena) та GIZ Україна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ