Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Економіка

Україна і Словаччина обговорили розвиток інфраструктурних проектів

Україна і Словаччина обговорили розвиток інфраструктурних проектів Східноєвропейського енергетичного хабу. Про це повідомили в міністерстві енергетики України.

Під час міжурядових консультацій України та Словаччини  члени делегацій обговорили спільні кроки в атомно-промисловому комплексі, диверсифікації транспортування нафти та природного газу, а також синхронізації ринкових умов і продуктів для збільшення ліквідності ринку газу та електричної енергії. Це основа Східноєвропейського енергетичного хабу.

Зокрема, заступник Міністра енергетики України Микола Колісник та Міністр економіки Словаччини Деніса Сакова обговорили збільшення потужності міждержавних інтерконекторів та розвиток проектів спільного інтересу для максимальної синхронізації ринків, що є передумовою підвищення регіональної енергетичної безпеки.

Також під час зустрічі сторони підписали Меморандум про поглиблення співпраці в атомній галузі.

Документ передбачає зміцнення співпраці в галузі ядерної енергетики, розвитку малих модульних реакторів, зокрема обмін досвідом експлуатації ядерних установок і диверсифікації палива.

Сторони домовилися про співпрацю для інвестиційної діяльності в енергетичному секторі та експлуатації енергетичних систем обох країн, зокрема з урахуванням досвіду України у використанні альтернативного ядерного палива на атомних електростанціях.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ