Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна ініціює екстрене засідання ТКГ

Українська делегація для участі у Тристоронній контактній групі збере екстренне засідання у зв'язку із погіршенням ситуації на Сході України.

Про це інформує Українська сторона ТКГ у Facebook.

Повідомляється, що від минулого засідання, яке відбулося 30 березня, внаслідок обстрілу позицій Збройних Сил України був поранений мирний житель Красногорівки Донецької області.

Також від того часу окупанти вбили трьох військовослужбовців ЗСУ і ще чотирьох поранили. 

"Ці грубі порушення режиму припинення вогню на тлі безпрецедентного посилення угрупування військ Російської Федерації поблизу державного кордону України і войовничої риторики представників ТОРДЛОУ викликають глибоку стурбованість у політичного керівництва України та міжнародних партнерів" 

У зв'язку з цим Глава Української делегації Л. Кравчук звернувся до керівництва ОБСЄ підтримати ініціативу України про скликання екстреної зустрічі Тристоронньої контактної групи для обговорення питань щодо негайного вжиття рішучих заходів з відновлення режиму припинення вогню і повернення до суворого  виконання домовленостей, досягнутих 22 липня 2020 року.

Додатково

Варто зауважити, що раніше віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков заявив, що Україна не буде відправляти своїх членів Тристоронньої контактної групи в Мінськ на переговори. Він пояснив, що таке рішення пов'язане з тим, що Білорусь сьогодні перебуває під впливом Росії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ