Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Україна має виплатити 20 млрд доларів держборгу до 2020 року, - S&P

За оцінками експертів агентства Standard&Poor`s Україна має виплатити 20 млрд доларів держборгу до 2020 року. Про це з посиланням на інформацію S&P повідомляє видання Finbalance.

Повідомляється, що основним негативним рейтинговим фактором для України є великі виплати основного боргу і відсотків по ньому, які мають відбутися в 2017-2020 роках у розмірі понад 20 млрд доларів (близько 21% ВВП в 2017 році).

"Ми очікуємо, що Україна повністю виконає свої короткострокові зобов`язання по суверенному боргу в 2017 році (2,6 млрд доларів) і в 2018 році (3,9 млрд доларів), з огляду на кошти офіційних кредиторів, існуючі резерви іноземної валюти і гривень в наявності у НБУ, а також здатність уряду залучати фінансування на внутрішньому і зовнішньому ринках", - йдеться у повідомленні.

Разом з тим, зазначається, що від здатності уряду проводити реформи залежать виплати зобов`язань в 2019 році (7,5 млрд доларів). Мова йде про основну суму боргу по суверенним єврооблігаціям і виплати міжнародним фінансовим інститутам, зокрема 1 млрд доларів Агентству США з міжнародного розвитку - USAID.

"Рівень "чистого" боргу розширеного уряду залишається високим для країни з таким низьким рівнем доходів, хоча ми прогнозуємо, що він скоротиться до 72,6% до 2020 року після зростання до 88,7% в 2017 року. З нашої точки зору, високий рівень боргу означає, що намічене урядом продовження бюджетної консолідації при збереженні доступ до відносно дешевого офіційного фінансування МВФ та інших донорів критично важливе для своєчасного обслуговування боргу", - вважають в S&P.

РБК Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ