Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна може отримати летальну зброю безкоштовно, - посол США в Україні

На даний момент між США та Україною тривають переговори про оборонну допомогу, яка надається від уряду Сполучених Штатів, а не від комерційних компаній, - 112.ua.

Про це повідомила посол США в Україні Марі Йованович.

"Зараз ми говоримо про оборонну допомогу, яка надається Україні від уряду Сполучених Штатів. Комерційні контракти і комерційні продажі - це зовсім інше питання", - сказала вона, відповідаючи на питання, чи буде Україна укладати контракти з окремими виробниками озброєння з постачання летального зброї.

За її словами, зараз вирішується питання про те, як саме буде проходити процедура надання зброї.

"У нас, як і в Україні, є певна процедура - для реалізації цих рішень ми повинні проінформувати Конгрес про те, як це буде зроблено. І тільки пройшовши цю процедуру, приступити до реалізації. Ми раді, що це рішення прийнято. Це дозволить Україні зміцнити свою обороноздатність, що важливо для захисту суверенітету і територіальної цілісності вашої країни", - зазначила посол.

Раніше Порошенко анонсував отримання Україною в 2018 році летального оборонного озброєння.

Нагадаємо, що 12 грудня президент США Дональд Трамп підписав оборонний бюджет на 2018 фінансовий рік. Документ передбачає надання Україні 350 млн доларів оборонної допомоги, в тому числі санкціонує можливість передачі летальної зброї.

Крім того, виділені кошти підуть на підготовку військових медиків і посилення боєздатності повітряних і військово-морських сил. Також вперше на законодавчому рівні пропонується надати Україні такі оборонні засоби: радіолокаційні засоби протиповітряної оборони і спостереження за надводною ситуацією, військово-морські протимінні кошти, кораблі прибережної дії і берегової охорони.

112.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ