Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Україна очікує від партнерів додаткових систем ППО для захисту «зернового коридору» та Одещини – Президент

Україна очікує на додаткові системи протиповітряної оборони для захисту «зернового коридору» в Чорному морі та Одеського регіону, відповідні домовленості з державами-партнерами вже є та виконуються.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками ЗМІ за результатами другого міжнародного саміту Grain from Ukraine у Києві.

«Залишається дуже конкретна кількість систем і з дуже конкретною назвою. Запит цей є. Позитивна відповідь вже є, коли ці системи стануть охороняти той регіон. Тому що там і коридор важливий, і люди. Для нас важливі наші люди в Одеському регіоні. З ППО дефіцит, однак… Важливо, що є домовленості, є позитивний сигнал, коридор працює», – сказав Глава держави.

Володимир Зеленський наголосив, що попри всі виклики «зерновий коридор» і далі функціонує, і Росія сьогодні не має потужного впливу на його роботу.

«У нас є зрозумілий коридор і взаємодія щодо його використання з Болгарією, Румунією та Туреччиною. У нас є домовленості з Великою Британією, яка займається страхуванням цього коридору. Повинні бути відповідні результати. У мене є домовленість із кількома державами щодо потужного супроводу українцями, конвою. Нам уже передають відповідні морські катери», – зазначив Президент.

Крім того, Глава держави зауважив, що збільшуються обсяги перевезення української продукції залізницею через Молдову та Румунію.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ