Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Україна отримає понад півмільйона доз антиковідної вакцини від уряду Швеції

Уряд Швеції передасть Україні понад півмільйона доз вакцини проти COVID-19 Pfizer/BioNTech у відповідь на запит України. Про це Гал-інфо повідомили в пресслужбі Центру громадського здоров'я МОЗ України.

Так Україна одержить 672 960 флаконів нової омікронспецифічної форми Pfizer/BioNTech. Поставка вакцин очікується на кінець вересня 2022 року.

А отже, Україна стане однією з перших країн світу за межами ЄС, яка отримає оновлену вакцину. Ця вакцина призначена як бустер для людей із груп ризику, які вже отримали повний курс вакцинації з двох доз.

Розширений доступ до вакцин у всьому світі рятує життя, знижує ризик мутацій і необхідний для припинення пандемії. Швеція є однією з країн світу за чисельністю населення, яка зробила найбільший внесок у глобальну доступність вакцин.

Нагадаємо, 18 вересня 2022 року ЮНІСЕФ у межах міжнародної ініціативи COVAX доставив в Україну 400 тисяч доз мРНК-вакцини проти COVID-19 Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech.

Наразі в Україні доступно майже 5 млн вакцини CoronaVac, близько 400 тисяч доз вакцини Pfizer та 30 тисяч вакцини Janssen.

Перелік пунктів та центрів, а також контакти для запису на щеплення: https://bit.ly/vaccinationpoints

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, МОЗ України дозволив вакцинацію другою бустерною дозою від коронавірусу для всіх охочих.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ