Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна отримає від США військову допомогу на 1 млрд. доларів: що відомо

Президент США Джо Байден поінформував українського колегу Володимира Зеленського про надання Сполученими Штатами ще 1 мільярд доларів безпекової допомоги Україні

Про це йдеться в заяві американського президента, яку в середу оприлюднив Білий дім, пише УНН.

"Сьогодні вранці я провів перемовини з президентом Зеленським, щоб обговорити жорстоку і триваючу війну росії проти України. Я підтвердив свою відданість тому, що Сполучені Штати будуть стояти на боці України, коли вона захищає її демократію та підтримує її суверенітет і територіальну цілісність перед обличчям неспровокованої російської агресії“, - заявив Байден.

“Я поінформував президента Зеленського, що Сполучені Штати надають Україні ще 1 мільярд доларів безпекової допомоги, включаючи додаткову артилерію та озброєння берегової оборони, а також боєприпаси для артилерії та передових ракетних систем, які необхідні українцям для підтримки оборонних операцій на Донбасі”, — йдеться в заяві.

Байден повідомив, що він із Зеленським також обговорили сьогодні зусилля щодо координації додаткової міжнародної підтримки українських збройних сил в рамках формату “Рамштайн”.

Також зі слів американського президента, США також залишаються відданими підтримці українського народу.

“Сьогодні я також оголошую про надання додаткової гуманітарної допомоги в розмірі 225 мільйонів доларів, щоб допомогти людям в Україні, в тому числі шляхом постачання безпечної питної води, найважливіших медичних засобів та медичної допомоги, їжі, житла та готівки для сімей, щоб придбати речі першої необхідності”, — вказано в документі.

Водночас міністр оборони США Ллойд Остін на брифінгу за підсумками третьої зустрічі у форматі “Рамштайн” повідомив, що отримає Україна в межах цієї допомоги. За його словами, пакет включає керовані боєприпаси для РСЗВ, ще 18 гаубиць M777 та тактичні машини для їх обслуговування, а також 36 тисяч боєприпасів калібру 155 мм і ще 650 мільйонів доларів на ініціативи з надання допомоги Україні у сфері безпеки.

“Це допоможе Україні захистити себе за допомогою двох додаткових систем берегової оборони Harpoon та тисячі захищених радіостанцій, приладів нічного бачення, тепловізійних прицілів та іншої оптики”, — додав глава Пентагону.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ