Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна отримала додаткові кошти від Еразмус+

Україна отримала окреме вікно для фінансування конкурсів Програми «Еразмус+» у 2019-2020 роках. Про це повідомив портал Освіта.ua

Додаткове фінансування виділено за напрямом Кey Аction (KA)1 «Міжнародна кредитна мобільність» у розмірі 2,5 млн євро, напрямом Кey Аction (KA)2 «Розвиток потенціалу вищої освіти» у розмірі 2 млн євро, а також півмільйона євро – за напрямом Жан Моне.

За інформацією Міністерства освіти і науки, рішення про додаткове виділення коштів було ухвалено Європейським Союзом за результатами розгляду відповідного звернення України.

«Ми дуже раді, що Євросоюз пішов нам назустріч і виділив окреме вікно в «Еразмус +». Це зробили на прохання України. Міністр Лілія Гриневич особисто в Брюсселі зустрічалася з Комісаром ЄС з питань Європейської політики сусідства та переговорів з розширення Йоганнес Ханом і запропонувала запровадити цей механізм для нашої держави. Вікно дозволяє мати окремий кошик грошей у межах програми, які йдуть лише для нас. Тобто це дає можливості для фінансування національних проектів у вищій освіті, за які конкуренція буде лише серед вишів України, а не серед вишів усієї Європи», – зазначає заступник міністра освіти Юрій Рашкевич.

Також у Міносвіти зауважили, що відомство обрало два ключові пріоритети фінансування: «освіта дорослих» (Lifelong learning) і «навчання та викладання» (Teaching & Learning).

Відомство запрошує заклади вищої освіти України до участі у Програмі Європейського Союзу Еразмус+ на 2019 рік.

Освіта.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ