Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна отримала грант Програми ЄС Еразмус+

200 українських організацій спільно з більш як 270 європейськими партнерами отримали 2 тис. 766 грантів для обмінів студентами та працівниками вишів. Про це Гал-інфо повідомили у прес-службі МОН України.
Україна отримала грант Програми ЄС Еразмус+

У межах Програми ЄС Еразмус+ усі учасники зможуть поїхати на навчання, практику, підвищення кваліфікації чи стажування до європейського або українського університету.

З усієї кількості місць, які отримали фінансування, 1142 гранти призначені для студентів, а 1624 – для працівників вишів. Загалом обмін відбудеться у такій пропорції:

839 грантів для навчання українських студентів, 303 – для європейських;

931 грант для стажування або викладання працівників українських вишів, 693 – для європейських.

За результатами обмінів між студентами всі отримані бали будуть перезараховані українським університетом та внесені у додаток до диплому. Викладачам зарахують такий досвід як підвищення кваліфікації.

Переможцями від України стали заклади вищої освіти, наукові установи, громадські, приватні та державні організації з різних регіонів країни. Серед них найбільшу кількість проектів з мобільності виграли такі заклади:

  • Київський національний університет ім. Тараса Шевченка;

  • Львівський національний університет ім. Івана Франка;

  • Національний університет “Львівська політехніка”;

  • Український католицький університет;

  • Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича;

  • Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського”;

  • Національний університет “Києво-Могилянська академія”.

До списку переможців також увійшли переміщені виші. Найпопулярнішими країнами-партнерами для обмінів з Україною стали Німеччина, Великобританія, Польща, Італія та Франція.

Довідково

Проекти з Міжнародної кредитної мобільності надають можливості обмінів студентами та працівниками закладів вищої освіти з партнерами Програми Еразмус+. Метою обміну є навчання, проходження практики, викладання або стажування.

У період з 2015-2018 років до Національних Агентств Еразмус+ у 33 країнах-членах Програми було подано 1901 проект співпраці університетів України та Європи. З них 13051 мобільність була профінансована.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, на Львівщині стартував V Всеукраїнський педагогічний конгрес.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ